Friday, December 14, 2012

Gambar Pra Perkahwinan saya

Assalamualaikum...


hi my lovely readers... :)

ok...sedia maklum x lama lg sy akan menamatkan zaman bujang...dup dap dup dap jantung bergetar *chewah
dgn masa yg singkat nk tunjukkan pic pre wedding kami bru2 ni...tq syg..tq en.usop tq semua yg menjayakan pic pre wedding kami ni..muahhh

ada masa pnjang i will updated more lg k..sila faham now sy just mengambil masa sepantas kilat updated mengunakan tab aje.

tq for reading this entry yg x seberape nak hadoo nie ! xoxo :)



Monday, November 19, 2012

sekarang saya busy #kengkonon

Assalamualaikum...

hi my lovely reader...

tajuk yg sgt menjengkelkan...kemain..sy sgt busy sekarang...al-maklum was counting a my bigday..heyy uoills bulan depan birthday sy and and and and.........ok prepare hadiah!

dont miss me ok!  #mesti nk muntah

ok bye...dan lagi satu..please doakan saudara islam kita di palestine yg sekarang ni sedang dizalimi.....Ya Allah Lindungi mereka disana...Amin....













busy busy busy wat mende alah ni.....hikhik ace teka... ;)




Friday, November 9, 2012

AWAS ! wanita perlu berhati-hati..

Asslamualaikum..
hi my lovely readers...

tetiba tergerak hati ini untuk menaip entry untuk mencerita satu KISAH BENAR !!!! * wahh like dangerous je bunyik nyer..but its that true for ladies!

semalam one of my bestfriend  bercerita yg baru2 ni sister dia nyaris2 nak kena SAMUN oleh beberapa org lelaki bangsa india menaiki sebuah kereta..kakak dia nak pi keje so hairan apsal ada sebuah kete himpit2 kete dia mcm suruh berhenti nasib baik kakak nye tidak berhenti terus...terus drive je kat petrol pam area bulatan pahang tu and then benti...pastu tetiba sorang dr mereka tu keluar minta kunci kete..kakak dia pun pelik coz kereta every month bayar...call husband dia tiba2 india tu rampas telefon dia ckp dgn husband dia..husband dia pun pelik and ckp kalu nak tarik kete tunggu dia dtg kt situ dan dia ada dekat area bulatan pahang tu..pastu penyamun tu pun terus blah mcm tu je....kakak kawan sy ni pun call bank tanya ada ke hantar org suruh tarik kereta..dan bank ckp TAK ADA !...see skrg ni mcm2 taktik ada untuk menyamun merompak...langgar belakang kete la ape la..

so..girls..be carefull..yg biase drive sorang2 tu nk g keje ke ape...berhati2 ye....kalau berlakunya perkara mcm di ats ni..pleaseee..

1- jgn berhenti tempat yg sunyi atau tepi2 jalan terus drive kt tempat ramai org..petrol pam pon ok coz byk  cctv...lg bagus benti terus kt balai polis yg berdekatan.

2-Call org yg terdekat.

3-kunci pintu kereta dan jangan keluar terus dari kete.

contoh gambar yg di ambil dr google



 
saya pun biase drive sorang2..semoga kita dijauhkan dari semua kejadian2 yg tidak diingini...semoga saya dan semua wanita di luar sana sentiasa dilindungi..Amin.





tq for reading this entry!!!




Friday, October 26, 2012

2 hari berkampung di Hospital

assalamualaikum..

hi my readers...  :)

lama x mengedate entry di belok ini...
ada yg merindui i x ? hoho *tekap muka kt bantal laju2


silalah menjamu gambar dulu :



 Kat sini bole pilih menu makanan nak..dia bg list kite tanda je..bab2 hal ni bagi je kat aq...


 mommy...love u..thank you accompany me here..


 abg and kak fida pom ada masa first day tu..dtg tgah2 mlm..lepaking.. semua khusyuk nonton tv.


 ehem2...menyempat..you and me.. why i looking tembam semacam fifi i tuh..mencikk!


ok nak dijadikan cerita...

dah 2 hari saya berulang alik ke sini KPJ tawakkal specialist...bukan saya yg sakit tapi incik tunang ku yg sakit..cian nye..alololo..incik tunang mengalami sakit perut yg berpanjangan...nasib baik raya haji dah bole keluar hari ni dan sy dah bole balik ke temerloh untuk menyambut hari raya korban...alhamdulillah.


 dan..

Dihari yg mulia ini saya nak ucapkan Selamat Hari raya AidilAdha kpd semua...semoga berbahagia dan diberkati sentiasa.

thank you for reading this entry.. >_<


Tuesday, October 9, 2012

Tabiat Shopping yang tak bole Dibendung lagi !

Assalamualaikum...

hi my lovely readers ;)


semakin dekat semakin berdebar plak..eh ape ni..ok wanita dan shopping memang x dapat di pisahkan..kan?

for me :

yes..saya suka membeli..apatah lagi bila benda tu cantik..x kisah lah apa accessories yg tantek2..yg suwitt2..pink2 kaler..munga2 ckit..itu x termasuk baju..dress..skirt..kasut..yg paling saya obses shawl..tudung bawal..tudung syiria...tiap kali keluar ke mana2 mesti nak masuk kdai tudung or kiosk shawl yg gayut2 sambil melambai2 suruh tgok.

apatah lagi sekarang ni saya hanya banyak menghabiskan masa di rumah sambil online..buka pesbook banyak plak tag2 picture baju...ohhh camner x tergugat imanku ini..baru2 ni saya dah terbeli satu dress online..ok TERbeli..


nak tengok ?



hoho...tudiaaaaa.....kaler grey u..aceli awk awk semua saya terdesak beli ni untuk pergi kenduri cousin kawin..coz 2 weeks before kenduri sudah call saya suruh pakai baju kaler grey coz mahukan keseragaman...so on the spot cari kt internet je..coz memang x de bju colour camni..dan ini kali kedua saya membeli baju secara online.


siap je bank in..on the spot plak pegi cari kedai tudung..u see...padahal kt umah dah ada shawl kaler ni..itulah dia nya..




 haa..sepakej uoillss...

tabiat ni saya rasa kaum wanita mesti ada..kalu dah beli baju tu mesti nak dikenakan dengan tudung yg macthing..kasut..handbeg ...ohhhmai ! kalu x dpt x lengkap rasa...bagai x mesra plak bila dipakai. amboih!


dan hakikatnya di sokong dgn status yg saya share dari page Penmerah ni..




hoho..bakal husben ku syg.. >_<



"perempuan memang macam budak2 suka membeli..memang tugas suami cari duit dan isteri habiskan duit"

what do u think ladies?

aceli...absolutely agree ! thats my opinion sendiri...

yg guys mesti tgah grrrrr.. hihi ampun.

jarang la ada perempuan x suka sopim..ada memang ada..tapi kebanyakkan semua love shopping *kengkonon...termasuk la tuan empunya blog ini..but please ikut kemampuan kita sendiri...jgn disebabkan nak menunjuk2 kita sanggup beli..org kata biar pape asal bergaya..itu sudah tak elok la kan..

one more thing..shopping one of therapi for stress..saya akui itu..kalu sy tension ke ape ke..kalu dpt shopping tersangatlah release tension tu...ohhmaii lg ! even pegi jln2 pasaraya belek2 baju and the last just dpt beli chocolat cubry blackforest sepapan pun enough.

pesanan untuk aku BERWASPADA lah membeli ingat x lama lg dah nak kawin byk duit kena pakai nak wat kenduri ape semua..hihi pitam.



                                                                tq for reading this entry.
                                                                                ;)








Thursday, October 4, 2012

Tablet Android Murah Ada Disini !!!

Assalamualaikum..:)

hi my readers...

dah beberapa hari x updated blog ni..sibuk ngan berbagai2 mcm cara kerje...hamboiii die !

Semua org tau saya ni bisneswoman la sgt kan..so hari ni saya ada product terbaru nak perkenalkan kpd korang semua..tablet android berjenama nautica....the best price bole dpt dr saya.


segala maklumat saya dah sediakan di sini..



POWERED BY A13 CPU CLOCKED AT 1.2GHZ And 512MB DDR3 RAM, SUPPORT MOST OF THE 3D GAMES SUCH AS SPIDERMAN. CAN USE MOST OF THE HUAWEI MODERMS.

SPECIFICATIONS :

- Model NAUTICA 1 - 1 camera
- CPU all Winner A13, 1.2GHz
- GPU Mali 400
- Operation System Android 4.0.3
- RAM 512MB DDR3
- Nand Flash 4GB
- Screen Type 7" Capacitive Screen
- Resolution 800 * 480
- 3G Support
- Camera 1.3 Megapixels
- Gravity Sensor support
- Multy-Touch 5 points touch
- Android market support
- Video 2160P(3840*2160 px), AVI/MOV/MP4/RMVB /FLV/MKV
- Music MP3/WMA/WAV/APE/AAC/FLAC/OGG
- Ebook TXT, PDF, HTML, RTF, FB2
- WIFI 802.11 b/g/n
- Earphone Interface 3.5mm
- Battery 3000MAh
- 1 * MINI USB port
- 1 * 3.5mm earphone port; 1*TF card po
 
 
 
 
 
gambar nyer pun dah ready untuk di pertontonkan kpd semua....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
purple sgt mengoda hati..awww



pink u....girls favourite...

rupa bentuknyer..sgt2 elegan dan bergaya.

silver colour...
 
 
 
 
terdapat byk kaler..hitam..pink..purple..kelabu.maroon..boleh pilih mana yg berkenan...
 



harga ???

best price i giving kt uoilss just rm360.00 full pakej darling..including postage.


hah!! terkezuttt ??

that's true...dia just tablet yg bole on9 menggunakan wifi or brodben tapi die x bole masukkan simcard ok ..dia x sama mcm tab yg biase tu..dia juga bole untuk games dan lain2 bole baca specification kt atas tu..



cara untuk mendapatkannya???

ok..kat saya lah..apela awk ni..bole add kt fb bisnes sy ni SHIEMA CATALYST ok..add dulu baru bole pm saya k... :)




thank you for reading this entry..segala pertanyaan bole comment kt entry ni atau add sy di fb.

bye!

 

Thursday, September 27, 2012

Muara Hati

Assalamualaikum..

hi my readers..:)

demi cinta dalam hatimu..biarkan aku merasa....awwww jiweng pulokk..

baru2 ni byk friends fb aku  mengepos kt wall masing2 lagu muara hati nyanyian Datuk siti dan hafiz..kengkonon feelling sesangat la kan..tp memang pun bg yg tgah bercinta tu..termasuk la insan yg kerdil ini...LOL ! and baru la aku tau lagu ni tema cerita adam dan hawa yea..aduh..aq x tengok laa..skrg ni da jarang menonton televisyen..







aku ada kerna engkau ada....awww aq ternyanyi lg....

best lah lagu ni first dengar kt tv pastu gigih bukak you tube dgr puas2..

ok.. akak radio sy nak tujukan lagu ini untuk incik khairul izwan ishak. dgn ucapan semoga cinta kita kekal abadi sehingga akhir hayat dan semoga sihat selalu di sana..hanya tinggal beberapa puluh hari lg kite akan disatukan semoga dipermudahkan segalanya...*semoga stesen radio mendengarkan ucapan aq kpd semua..bhahaha


tq for reading this entry. Lot of love.


Monday, September 24, 2012

List for wedding ;)

Assalamualaikum.. :)

hi my readers..



NOW....i was counting my big day......bersediakah aku?mengalas tanggungjawab sebgai seorang isteri..*tepuk dada tanya diri sendiri..Insyaallah aku bersedia dgn bimbingan dr mu syg..acctually byk preparation nak buat noks..fening kepala aku ni..

tapi tidak mengapa..ada masa lg..slow2 prepare insyaallah will be a great day..amin. hope semua dipermudahkan oleh Nya.

now..untuk tidak mahu kelam kabut i made a list for my wedding...acctually semua bakal2 pengantin pun mesti ada wat ni kan coz bg x nak tercicir dan kelam kabut..



Solemnization 

- Tarikh & Tempat  ✓ 
- Kursus Kahwin   ✓ 
- Borang Kebenaran Nikah 
- HIV Test 
- Makanan    
- Photographer  
- Baju Nikah
- Tudung Nikah
- Pelamin mini for nikah
- Tudung & Veil Nikah 
- Kasut Nikah
- Mekap Nikah 
- Bunga Tangan 
- Inai



 Reception 

- Pelamin 
- Mekap  
- Baju Sanding & Aksesori
- Kasut Sanding 
- Bunga Tangan
- Makanan / Katering 
- Khemah 
- Pengapit  
- Dj & Pa System  
- Photographer 
- Kad Jemputan (otw)
- Flower Girl and Flower boy 
- Bridesmaid
- Set Bilik & Cadar
- Bunga Telor Pelamin 
- Doorgift
- Kek Pengantin
-  Meja Makan Beradap 
- Baju Seragam Untuk Famili 


others

- Hantaran
- Bilik
- Guestbook
- Bungga Mangga
- Mini Candy Buffet
- Baju bertandang
- Tudung/veil for bertandang





Setakat ni sahaja yg disenarai list kan dan yg paling penting tok imam,saksi dan wali..semestinya ayah aku.

thank you for reading this entry..LOL!
Doakan yg terbaek..insyaallah semua mendapat yg terbaek.



Sunday, September 23, 2012

Spek Mata patah duo !

Assalamualaikum..


hi my readers.. :)



lama x hapdate belok khens..busy nor aku ngan business tau x skrg ni..tp x jutawan gak aku.. okey di kesempatan ini aku nak cite spek mata atau bahasa omputih nyer sun glases aku sudah patah dua woo..byk sedihh tau x..sun glases peveret tu mak jemah oii...walaupun murah tp puas hati nokks!



nah tgok..






 



  
 lasty camni la ropa nye..aq buang semua cerminyer..bak kata anak sedaraku..mak su macam DETEKTIF CONAN da..huaawaaa

 knpe ianya terjadi??? *bermonolog
aku terduduk noks atas dia..padan muke aku khenss.. :(









 bye..tq for reading this entry.

xoxo

Thursday, September 6, 2012

VCO + COLLOGEN catalyst the best combination

Assalamualaikum... :)





Bagi sesiapa yg tengah mencari produk makanan tambahan untuk mempertingkatkan penjagaan kulit dan tubuh badan..marilah saya syorkan anda mengamalkan VCO(minyak kelapa dara) plus COLLOGEN catalyst ni..ianya satu gabungan yg terbaek untuk mendapatkan hasil yg terbaik...knape saya ckp mcm tu?
meh saya terangkan apa itu vco dan collogen.


VCO(virgin coconut oil) atau dlm bahasa melayu Minyak Kelapa Dara.

MINYAK KELAPA DARA adalah minyak kelapa yang diproses tanpa penggunaan haba atau kimia dimana struktur asal dalamnya dapat dikekalkan seasli-aslinya. Berbanding dengan minyak kelapa biasa dimana haba & kimia digunakan sewaktu memproses yang mengakibatkan struktur asal dalamnya berubah, dapat membawa kemudaratan kepada manusia yang memakanya.

Antara khasiatnya :

. Menyokong fungsi sistem imunisasi & metabolik yang sihat.
. Mengurangkan berat badan.
. Menyediakan satu sumber tenaga yang segera.
. Mengandungi kalori yang sedikit berbanding lemak yang lain.
. Nutrien paling penting untuk kesihatan yang baik.
. Memudahkan penghadaman & penyerapan zat makanan.
. Membantu untuk mengawal kencing manis.
. Masalah esteoporosis
. Masalah penuaan pramatang & pengerutan kulit.
. Melembut & melincinkan kulit.
. Mencegah jangkitan bakteria, virus & kulat.
. Mengurangkan risiko penyakit Kanser, aterosklerosis & lain-lain.

Cara pengambilan :
. Makan 2 biji sehari
. Boleh disapu ke muka sebelum tidur (cucuk kapsul dengan lembut menggunakan jarum)

-harga RM39.90






Collogen Catalyst


APA ITU COLLAGEN?

Collagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai :

. Perekat dalam badan. Ia memberikan struktur kepada badan,
. Melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkan dengan tulang badan
. Collagen dalam badan kita akan mengalami penyusutan apabila umur kita semakin meningkat kebiasaannya pada tahap 20-an dan ke atas
. Pengambilan supplement collagen perlu diambil dari segi pengambilan makanan yang terdiri dari sumber collagen/supplemen tambahan(catalyst collagen)

Kesan-kesan penyusutan kadar collagen :

. Kulit mula hilang keanjalan semulajadi & tanda2 awal kedutan mula jelas kelihatan
. Menganggu bahagian badan lain terutamanya dalam penjanaan semula tisu2 lembut
. Kesukaran pengangkutan toksin dari sel ke sistem limpa
. Menghalang pergerakan nutrisi dan hidrasi

Kelebihan dan Kesan Pengambilan CATALYST COLLAGEN ?

. Mengurangkan bilangan, kepadatan dan kejelasan kedutan
. Memastikan keanjalan dan kesegaran kulit
. Mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit
. Mengatasi masalah kulit kusam,berminyak, kering dan berkedut
. Membantu melicinkan tumit merekah dan kuku malap&mudah patah
- Menyubur dan menyihatkan rambut agar kelihatan hebat dan berkilau
- Membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap maksima
. Menghilangkan parut-parut lama dan kesan jerawat
. Mengurangkan selulit dan memastikan kulit sentiasa cantik
. Minda lebih cergas dan pergerakan tubuh menjadi lebih lancar
. Badan akan rasa lebih cergas dan bertenaga.

Cara pengambilan :
1 Sachet Sehari Waktu Pagi atau Malam.
Diminum bersama Jus Buah-buahan atau air suam.

-harga RM59.90



Dibawah ni antara Testimoni2 pengguna produk catalyst.
kredit to kak areja dr semua gambar ni.










so..tggu ape lg..jom la cantik bersama vco dan collogen catalyst..harga sgt berpatutan kan..
untuk order/pertanyaan komen saja di bwh..insyaallah saya akan reply secepat yg mungkin.

thank you for reading this entry.


Friday, August 31, 2012

Gambar lama mengunkit kenangan....

Assalamualaikum



hi my readers....


menengok dr tajuk yg diberi tetibe nak nyanyi lagu pop ye yeh ni "kenangan ku bersamamu.....lalala " sambil goyang2 kepala...

arghh cukup!


begini cerita nya...
tadi aku belek2 laptop tetibe terserempak dgn ini gambar ....





ceteka ceteka aku yg mana...




gambar lama yg mengungkit kenangan aku zaman blaja2 dulu kt uitm,jengka pahang...time sem satu first pic gambar dak2 kelas ku yg cenonet tu..u know what for our bacth thats time just have 11 student only for my cost is computer science.....student2 kos2 lain byk la kan..so time dlm kelass tu sunyi je la...x de la kecoh mana...yg paling best sedap tdo coz sunyi aman..


Byk sweet sour memory yg telah tertanam di situ...and  always in my mind.



bye..thank you for reading this entry.

Thursday, August 30, 2012

CATALYST PRODUCT

Assalamualaikum..

hi my readers...

now aku nak memperkenalkan antara produk2 keluaran catalyst nutraceutical..produk dr keluaran catalyst ni sgt bagus bg pengguna dan ianya made in malaysia..dan yang paling penting mendapat kelulusan dr kementerian kesihatan malaysia dan jakim bg menjamin kualiti produk..so dont worry about that.




 Produk keluaran catalyst.


 Catalyst Collagen
15 Sachets / 3g each

RM 59.90

APA ITU COLLAGEN?

Collagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai :

. Perekat dalam badan. Ia memberikan struktur kepada badan,
. Melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkan dengan tulang badan
. Collagen dalam badan kita akan mengalami penyusutan apabila umur kita semakin meningkat kebiasaannya pada tahap 20-an dan ke atas
. Pengambilan supplement collagen perlu diambil dari segi pengambilan makanan yang terdiri dari sumber collagen/supplemen tambahan(catalyst collagen)

Kesan-kesan penyusutan kadar collagen :

. Kulit mula hilang keanjalan semulajadi & tanda2 awal kedutan mula jelas kelihatan
. Menganggu bahagian badan lain terutamanya dalam penjanaan semula tisu2 lembut
. Kesukaran pengangkutan toksin dari sel ke sistem limpa
. Menghalang pergerakan nutrisi dan hidrasi

Kelebihan dan Kesan Pengambilan CATALYST COLLAGEN ?

. Mengurangkan bilangan, kepadatan dan kejelasan kedutan
. Memastikan keanjalan dan kesegaran kulit
. Mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit
. Mengatasi masalah kulit kusam,berminyak, kering dan berkedut
. Membantu melicinkan tumit merekah dan kuku malap&mudah patah
- Menyubur dan menyihatkan rambut agar kelihatan hebat dan berkilau
- Membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap maksima
. Menghilangkan parut-parut lama dan kesan jerawat
. Mengurangkan selulit dan memastikan kulit sentiasa cantik
. Minda lebih cergas dan pergerakan tubuh menjadi lebih lancar
. Badan akan rasa lebih cergas dan bertenaga.

Cara pengambilan :
1 Sachet Sehari Waktu Pagi atau Malam.
Diminum bersama Jus Buah-buahan atau air suam.



 Natural Fibre Drink
15 sachets / 15 g each
Perisa oren

RM59.90


Dapat mengurangkan risiko keadaan penyakit seperti ,

. Diabetes
. Penyakit jantung
. Kanser kolon
. Obesiti
. Tekanan darah tinggi
. Pembuangan air kencing yang tidak lawas
. Masalah tidak boleh tidur malam

Dapat membantu anda mengatasi ,

* BERAT BADAN BERLEBIHAN - Pengambilan Natural Fibre Drink akan memekatkan isi perut menyebabkan pelepasan ke dalam usus lambat. Proses ini menyebabkan timbulnya rasa kenyang dan selera makan akan menurun. Ia akan membantu mengurangkan berat badan dan menguruskan badan.

* GASTRIK - Selain makanan pedas dan stress, gastrik disebabkan juga oleh bacteria H.pylori yang dapat hidup di dalam perut berasid. Bukti saintifik menunjukkan Lactobacili menghasilkan asid organik yang boleh merencatkan pertumbuhan bakteria pathogen. Natural Fibre Drink penting untuk pembiakan Lactobacili untuk menguatkan sistem pertahanan usus dan mencegah jangkitan.

* KEMBUNG - Berlaku akibat pertambahan gas di dalam saluran intestinal gastro kerana proses fermentasi (penapaian) dan pereputan makanan yang tidak dihadam oleh bakteria. Kembung juga terjadi kerana laktosa intoleren (ketidakserasian susu) dan pertumbuhan bakteria pathogen. Natural Fibre Drink membantu sistem penghadaman dan menggalak keseimbangan bakteria di dalam usus.

* DIABETES - Membantu mengawal paras gula di dalam tubuh. Serat yang bersifat seperti gam akan mengikat lemak-lemak gula berlebihan serta hampas pencernaan. Masalah longgokan lemak dan kolestrol dalam badan dapat diatasi, membantu peredaran darah dan menguatkan semula jantung. Di samping itu juga, gula yang diikat tadi dapat menurunkan kandungan gula dalam darah dan air kencing. Tidak mengandungi laktosa yang memberi kesan ketidak-selesaan perut. Membantu melambatkan penghadaman dan penyerapan karbohidrat.

* SEMBELIT - Bahan buangan (feses) yang bergerak perlahan melalui usus boleh mengakibatkan sembelit. Natural Fibre Drink mencegah konstipasi (sembelit) secara melebut, menghidrasi dan menambah isipadu air pada feses kerana adanya tekanan osmotik, ia menjadikan najis semakin berat dan semakin kerap untuk membuang air besar.

* MENGURANGKAN RISIKO KANSER - Nilai pemakan yang terdapat di dalam Natural Fibre Drink mampu menentang pertumbuhan kanser di dalam kolon dan beberapa bahagian lain sistem penghadaman. Ia meneutralkan enzim berbahaya yang boleh mengubah prokarsinogen kepada karsinogen yang aktif untuk merangsang sistem pertahanan tubuh menentang aktiviti sel tumor.

* KOLESTROL - Masalah kolestrol dapat dikurangkan dengan pengambilan Natural Fibre Drink. Ia bertindak dua cara iaitu memecah kolestrol supaya mudah dibuang atau menyerap terus kolestrol tersebut. Ia menghalang penyerapan kolestrol dari usus.

Cara pengambilan Catalyst Natural Fibre Drink
. Tuangkan 1 sachet ke dalam cawan yang berisi air suam (150ml)
. Kacau sebati dan minum dengan segera

PERINGATAN!
. Seeloknya diambil pada waktu pagi/malam sebelum tidur
. Selepas mengambil Fibre Drink, minum air sekurang-kurangnya 8 gelas sehari
. Elakkan penggunaan air yang terlalu panas



 Catalyst Femme Vita : Femme Vitality Natural Drink
15 Sachets / 3g each

RM 45

Kebaikan & Khasiat CATALYST FEMME VITA :

. Meninggikan stamina & daya tahan (seksual)
. Menyalurkan tenaga harian - lebih sihat & aktif
. Membantu Menegang dan Memejalkan Payudara (kerana ianya mengandungi kandungan herba istimewa dan khusus bagi mencantikkan payudara dan memejalkan otot-otot pinggul anda.
. Ianya juga menyalurkan tenaga seharian bagi memastikan anda sentiasa aktif dan berseri
. Memastikan hubungan anda bersama suami lebih hangat dari biasa
. Sangat sesuai diambil bagi mereka yang sedang merancang untuk menimang cahaya mata.

Cara pengambilan :
1 sachet sehari (Letakkan di lidah dan hisap atau minum bersama air suam atau jus buah-buahan)







 ATALYST MEN VITA

15 sachets / 3gm each (dietary supplement)
RM 45.00

♥ MEN VITA :)

KHASIAT DAN KELEBIHAN MEN VITA :

(Men Vitality Natural Drink):
- Memberi tenaga tambahan dan menambah stamina badan
- Meningkatkan daya imuniti semulajadi badan
- Menyegarkan badan dan mengurangi rasa mengantuk
- Menghilangkan keletihan dan lesu badan
- Mengatur tekanan darah dan melancarkan pengaliran darah
- Meningkatkan lipido (keinginan seks) lelaki dan menguatkan tenaga batin
- Mampu melambatkan ejakulasi
- Membantu memberi ketahanan badan dari penyakit seperti kardiovaskular dan kanser
- Melegakan tekanan perasaan, sakit kepala dan migraine
- Menghalang makan berlebihan dengan mengurangi rasa lapar serta selera makan
- Mengandungi anti oksida untuk mempertahankan badan daripada dirosakkan oleh radikal bebas

---------------------------------
Kandungan Men Vita: Maltadextrin, Dextrose Skimmed, Milk Powder non Dairy Creamer, Sweet Whey Instant Coffee Powder, Mucuna Pruriens Extract, Epimedium Extract, Tongkat Ali Extract, Tribulus Terrestris Extract, Moca Extract, Muira Puama Extract, Butea Superba Extract, Goji Extract, Marine Collagen and Cappucino Flavor


CARA MAKAN MEN VITA (MV)
- 1 sachet sehari ( tuang serbuk dan hisap perlahan2)
- Selepas itu baru minum air suam / jus
- Sesuai diambil pagi ATAU malam sebelum tidur
- Boleh diambil bersama supplement lain
- BOLEH DIMAKAN bermula16 tahun ke atas

Pesanan :
TINDAK BALAS CEPAT ATAU LAMBAT bergantung kepada kesihatan individu. Jika produk ini memberikan kesan yang positif sila kurangkan dos pengambilan.
 
 
 

Mind Star (Brain Booster Nutrients Supplement)
15 sachets /25g each
Perisa coklat malt

RM59.90


Sangat digalakkan untuk :

. Pelajar Tadika, Sekolah Rendah, Sekolah Menengah-
. Pelajar IPTA/IPTS (yang sedang menuntut)-
. Mereka yang mempunyai masalah kurang perhatian dalam kerja (letih&lesu)

*boleh diminum daripada umur 4 tahun ke atas (umur ke bawah pun boleh , mengikut kesesuaian)

Mindstar adalah sejenis makanan yang memberikan nutrient untuk saraf bagi memulihkan kesegaran otak.

1. Ia dapat merawat masalah saraf dan mental, takut, cemas dan runsing serta memberi keyakinan serta membangkitkan semangat.
2. Ia dapat menguatkan daya berfikir dan mencerdaskan akal serta membaiki daya tumpuan,menghapuskan letih lesu,serabut fikiran dan kelesuan otak.

Kebaikan MINDSTAR?

4 Faedah dan Kebaikan dalam MINDSTAR:

1. Minda - Menguatkan daya ingatan serta meningkatkan daya kreativiti (otak kanan&kiri).
2. Kesihatan - Menambahkan kecergasan fizikal danmental serta mengimbangi keharmonian tubuh dan emosi.
3. Moral - Membentuk sikap positif,matang,konfiden,tanpa putus asa
4. Oksigen - Membantu otak berfungsi ke tahap maksima
 
 
 




VCO Hair Treatment - merawat
25ml

RM 39.90

VCO HAIR TREATMENT (merawat) - 25ml
RM 39.90 (semenanjung malaysia)
RM 44.90 (sabah & sarawak)

KEBAIKAN CATALYST HAIR TREATMENT SERIES:

. Mengatasi masalah kulit kepala berminyak& berkerak(kuping)
. Mengawal masalah kelemumur
. Mengatasi masalah keguguran rambut
. Mencantikkan rambut agar sentiasa kelihatan sihat & berkilat
. Melindungi kulit dari radiasi ultra violet matahari
. Menghitamkan dan melebatkan rambut

CARA PENGGUNAAN :
. Sapukan hair treatment 1/2 jam sebelum mandi
. Pastikan terkena sehingga ke kulit kepala/akar rambut
. Basuh rambut seperti biasa dengan syampoo
Jika rambut panjang , sapuan nipis sudah memadai




VCO Hair Revitalizer - melembap
120ml

RM 39.90

KEBAIKAN CATALYST HAIR TREATMENT SERIES:

. Mengatasi masalah kulit kepala berminyak& berkerak
. Mengawal masalah kelemumur
. Mengatasi masalah keguguran rambut
. Mencantikkan rambut agar sentiasa kelihatan sihat & berkilat
. Melindungi kulit dari radiasi ultra violet matahari
. Menghitamkan dan melebatkan rambut


CARA PENGGUNAAN :
. Sapukan hair revitalizer pada rambut anda
Jika rambut panjang , sapuan nipis sudah memadai

Penyegar rambut adalah untuk kegunaan harian. Penggunaan yang kerap akan membantu dan mempercepatkan proses perawatan dan penyegaran kulit kepala dan rambut.
 
 
 Virgin Coconut Pure Oil (health supplement)

RM39.90


MINYAK KELAPA DARA adalah minyak kelapa yang diproses tanpa penggunaan haba atau kimia dimana struktur asal dalamnya dapat dikekalkan seasli-aslinya. Berbanding dengan minyak kelapa biasa dimana haba & kimia digunakan sewaktu memproses yang mengakibatkan struktur asal dalamnya berubah, dapat membawa kemudaratan kepada manusia yang memakanya.

Antara khasiatnya :

. Menyokong fungsi sistem imunisasi & metabolik yang sihat.
. Mengurangkan berat badan.
. Menyediakan satu sumber tenaga yang segera.
. Mengandungi kalori yang sedikit berbanding lemak yang lain.
. Nutrien paling penting untuk kesihatan yang baik.
. Memudahkan penghadaman & penyerapan zat makanan.
. Membantu untuk mengawal kencing manis.
. Masalah esteoporosis
. Masalah penuaan pramatang & pengerutan kulit.
. Melembut & melincinkan kulit.
. Mencegah jangkitan bakteria, virus & kulat.
. Mengurangkan risiko penyakit Kanser, aterosklerosis & lain-lain.

Cara pengambilan :
. 2 kali sehari (1 kali pagi & 1 kali malam) *gunakan camca teh
. Boleh disapu ke muka dan di tempat yang bermasalah 2/3 kali seminggu sebelum tidur
 
 
 Virgin Coconut Softgel Capsule (health supplement)
60 Softgel capsule / 500mg each

RM39.90


MINYAK KELAPA DARA adalah minyak kelapa yang diproses tanpa penggunaan haba atau kimia dimana struktur asal dalamnya dapat dikekalkan seasli-aslinya. Berbanding dengan minyak kelapa biasa dimana haba & kimia digunakan sewaktu memproses yang mengakibatkan struktur asal dalamnya berubah, dapat membawa kemudaratan kepada manusia yang memakanya.

Antara khasiatnya :

. Menyokong fungsi sistem imunisasi & metabolik yang sihat.
. Mengurangkan berat badan.
. Menyediakan satu sumber tenaga yang segera.
. Mengandungi kalori yang sedikit berbanding lemak yang lain.
. Nutrien paling penting untuk kesihatan yang baik.
. Memudahkan penghadaman & penyerapan zat makanan.
. Membantu untuk mengawal kencing manis.
. Masalah esteoporosis
. Masalah penuaan pramatang & pengerutan kulit.
. Melembut & melincinkan kulit.
. Mencegah jangkitan bakteria, virus & kulat.
. Mengurangkan risiko penyakit Kanser, aterosklerosis & lain-lain.

Cara pengambilan :
. Makan 2 biji sehari
. Boleh disapu ke muka sebelum tidur (cucuk kapsul dengan lembut menggunakan jarum)
 
 
 
 
 
 
 
haaa...tu diaaaa...penat menaip entry tau hampir empat puloh jam...so jika anda2 semua berminat bole la pm sy di fb shiema hashim atau serius buyer bole comment kt entry ni..
 
 
byee..
 
 
 
thank you for reading this entry.

Tuesday, August 28, 2012

Kulit Cantik dan Menawan

Assalamualaikum..

hi my lovely readers...


Dah puas beraya makan pelbagai macam jenis kuih muih dan makanan yg berminyak semua..mesti kulit muka kita x seimbang dan mengeluarkan jerawat khenss..ohhhh no !!! titiitidakkk...*mata buntang sambil mulut nganga..over u.

Lai lai...aku nak kenalkan produk yg super best untuk mengatasinya iaitu VCO (virgin coconut oil)..best gilerr uoillss

mesti korang tertanya2 menatang ape VCO Tu...meh sini i eksplan.

 VCO adalah virgin coconut oil atau minyak kelapa dara dalam bentuk soft gel .Kelebihan VCO atau minyak kelapa dara keluaran Catalyst ialah ianya menggunakan 100% bahan semulajadi yang sangat bagus diambil sebagai supplement tambahan untuk terutamanya untuk kulit.Ianya dapat mengurangkan masalah jerawat, kulit kering, tona kulit tak sekata,strechmark bagi wanita hamil.

KEBAIKAN VCO

* Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
* Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
* Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
* Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
* Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
* Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin
* Melindungi tubuh daripada kanser.
* Jerawat cepat susut
* Regular semula PMS anda
* Sistem penghadaman lebih baik
* Kesuburan
* Mengurangkan up to 70%
* Kurangkan rasa senggugut
* Batuk dan Selsema cepat hilang
* Mengurangkan tidur berdengkur


pastu...mesti korang tertanya2 plak..cemana plak rupa menatang ni khens...meh sini aku tunjukkan rupanye..









haa...dah tau kan..so sape2 nak cuba bole la inbox saya ye kt pesbuk atau komen sajer disini..*eh supan plak ckp sayerr


harga dia rm39.90 je..sgt2 berpatutan okeyh...dia ada 60 bijik kapsule dan anda kena makan 2 kali sehari..
anda boleh makan atau sapu kat kulit..just pecahkan dia sajer..terasa owesome sgt tau kulit muka.


seriusly kulit akan terasa lembut je bgun tido..rugi x cuba tau...




byebye...

thank you for reading this entry.

 xoxo

Monday, August 27, 2012

Raya Bersama-sama

Assalamualaikum..

hi my lovely readers...

Raya yg sgt bermakna becoz keluarga bakal mentua dtg beraya ke rumah...terdiri drpd ibu mentuaku..abah mentua ku dan ibu saudara kpd encik syg maklong...pastu kami beraya bersama2 di rumah sepupu abah mentuaku kebetulan dia juga kenalan ayahku...

                                      ehem2..aku diapit oleh ibuku dan juga bakal ibu mentuaku.



  perbincangan yg aku sendiri x dpt nak kenalpasti tajuknyer...walhal aku sorang terselit kat situ..



  ok...ini menantu maklong..kak ina yg sgt peramah..so firtime jumpa dah terus berkwn baik...



perbincangan antara org tua didlm..tapi kami berdua adakan perbincangan di luar rumah...haippp haipp !!!



                                                                         makan time..


byebye readers.



thank you for reading this entry..lots of love !

Wednesday, August 22, 2012

Cerita Hari Raya Ku...

Assalamualaikum......



SELAMAT HARI RAYA semua.....mohon maaf jika ada terkasar bahasa atau tersalah laku....sebulan sudah kita berpuasa now kita meraikan hari kemenangan nya..Alhamdulillah...syukur kerana dpt berkumpul bersama org yg tersyg....ibu n ayah..k.long..k.ngah..k.de..abg..akak dan anak2 buah kesygku...


Sehari sebelum raya...ibuku adalah org yg paling sibuk di dunia...bakar lemang dan masak rendang...kami bergotong royong okeh tolong ibuku masak...mcm aku ni lbih refer kpd kemas umah lah..hal2 dapur ni aq kurang ckit..ala2 kadar je...wahhh giteww nanti suami nk mkn sape nk masak ???*terpinga2 aku bersendirian memikirkannya..


Malam Raya sgt happening okeh..encik tunang dtg berbuka bersama sama dan bermain mercun bersama abg demok ku...ok ini bukan sesi kanak2 bawah 12 tahun yea..ni dewasa punya..sorang 26 dan sorang lagi 31...wahhh suwittt sgt...kemain mengalahkan kanak2 ribena..anak sedara ku yg ke sepuloh org tu takut nak main..wat x tau jer..thats good la kan...kul sebelas my syg balik k.l blik...tq so much syg sanggup dtg dr k.l ke temerloh semata2 nak meraikannya bersama my family...appteciate sgt...Syukur Alhamdulillah Ya Allah...aku dpt meraikannya bersama insan tersyg...

Hari Raya Pertama...mcm biasa bgun pg bersiap pakai cntik2 the bas de bom untuk beraya ke rumah jiran tetangga...pastu sesi bg duit raya..yabedabedu aku dah x dpt okeh just happy bg pihak anak sedaraku sajer pom boleh kan..mlm plak g umah makcik ku yg terdekat..

Hari Raya Kedua....kami berkonvoi beramai2 balik kg di raub pahang...pergi ke kubur arwah wan dan aki dan beraya di umah sedara..and terkezut dpt berita my wedding date same with my cousin..ommmgosshh...cam ane tu shiema hasmalillah hashim?* just cool like a daddy cool..yeah.

Hari Raya ketiga....meet my bff..eju..atikah..syamira...diorg raya umah aku and we wat rombongan cik jemah g umah tikah mkn laksam..ohhsemm sedappnyer bertambah la aku dgn muka x malunyer..

thats enough for this segment for hari raya 2012..maybe after this have continue with open house pulakk khenn...kata raya sebulan so ape lg kita enjoyyyy




byebye..thank you for reading this entry...and thank you jugk followers yg sudi follow.

Saturday, August 18, 2012

Berakhirnya Ramadhan yang di nanti.....

Assalamualaikum
hye my readers...


hari-hari terakhir ramadhan ni membuatkan aku semakin mahu mengundurkan masa...sayu rasanya jika ini adalah ramadhan terakhir kita...Ya Allah Engkau kembalikannya kpd ku agar aku dapat memanfaatinya dgn lebih lagi...


kenapa yea....masa begitu pantas berlalu...pejam celik2 dah nak raya khens...tapi tahun ni mood raya ni x berapa nak ada la...knpe yea....mungkinkah sudah tidak dapat duit raya lg..haha al maklum lah dlm beberapa bln lg dah nak jd bini orang...wahhh nerrbes mak dikk!

semoga ramadhan kali ini memberi sejuta makna terhadap kita yea...dan berdoa agar kita dipertemukan lagi pada ramadhan tahun depan..insyaallah..



Persiapan raya bg tahun ini sederhana sahaja..aq lebih tertumpu pd persiapan kahwin lg..hewhewhew


Friday, August 17, 2012

Happy Birthday Sayang

Assalamualaikum....


hye my readers..



actually 28.07 hari tu ialah birthday my encik syg....'happy besday too u syg' *kedip2 mata
sorry sgt late celebrate and updated pasal ni..


plan asal aq pd tarikh tu nak ajak my encik syg berbuka bersama2 pastu nak sopim(shopping) hari raya di jalan tar..nak belikan beliau kek tp waktu berbuka sudah hampir tiba kami tiba di sogo sudah lambat semua kdai mkn or tmpat duduk full booking....we just celebrate ala kadar je.. just sepotong kek secrect recipe and air milo panas dibawah lampu neon nan lip lap lip lap.. romantik gitew..

but now..

dah ade kek chocolate favourite encik syg sy...sukew sgt mkn chocolate khenn..

happy birthday too my love yg ke 26 thun...i wish u happy and success in ur life..may Allah bless u syg and always protect u..hope our dealling will be smooth and got blessed from Allah s.w.t.

rupa kek dah x gaya rupa asal di kedai ok coz lama sgt duk dlm kereta..tungang terbalik die..but yg penting rasa nyer sgt sedapp....yepppiiii !! x lupa jugak terhadap abg gemox ku yg joint sekaki dgn encik syg ku menghabiskan kek ni...


thank you for reading this entry...lots of love !


Thursday, August 16, 2012

Jadilah Wanita Yang Paling Bahagia

Assalamualaikum...

hi my readers..

"jadilah wanita yang paling bahagia"
tq google for the good angle of  picture

that's one of title novel was i reading now....so awesome and good knowledge u will got from this book..suitable for women..and i think x salah if lelaki pun nak baca juga..that's not weird kan..at list u know about something special as a women and i hope u appreciate your wife or special women in ur life..x gitew kan...

acctually the book is motivation novel from Dr 'Aidh Bin Abdullah Al-Qarni..

best uoilllss...byk kata2 semangat yg bole kita jadikan sebagai pembakar semangat kite untuk mencapai impian dan muhasabah diri....sometime as a human we must know how ourself and always kena muhasabah diri kite ni...jgn asyik nak rasa diri tu bagus je.."ingat lah kalu kite rasa kite bagus ada org lagi bagus dari kite..dan kalu rasa kite susah ada org lg susah dr kite"
hiduplah dlm bersederhana.that's simple..most important always remember Allah s.w.t.


buku ni aq beli time meet my bestfriend sarra at MPH midvalley early this year i think kalu x silap...pas beli terus baca kt sana jugak..khusyuk jugakla khenn..

now dlm proses nak menghabiskan baca buku ni...yess i know aku mengambil masa yg agak lama tuk menghabiskan sesuatu buku coz sibuk..lagi satu tabiat malas membaca dr kecil tu semakin menular dlm diri ini..heyy nyah kau dr sini !





tq for reading this entry ya..xoxo !!



Wednesday, August 15, 2012

Berbuka puasa di Ikea

Assalamualaikum...
hye my readers...




hari ni sy berbuka dgn encik tunang di ikea..sy dh lama x kesana kira2 sebulan lbihhh.heee..di ekea sy berbuka mkn meatball dan encik tunang mkn ayam garing bersama kentang gitew..mcm biasa lah beratur punyalahh panjang dan paling best x de tempat duduk...kami mkn pun smbil berdikari..
tujuan kami ke sana untuk mencari tudung raya ku..kemain..
dpt la beli tudung aidijuma dua helai..tq encik tunang belanjer sy..
pastu kite g jln tar and uptown and downtown..fuhh fenat sgtt..kata sopim raya khenn..





                                                          
thank you for reading this entry..lots of love !




 muka kekenyangan masing2..walaupun dah kenyang masih singgah minum chatime...


pssstt: tq kpd ecik tunang coz sanggup layan karenah sy yg nk mkn kt sini dan sanggup beratur panjang..actually dia x bole mkn daging(alergik)...i love u so much !!


byebye!

Sunday, August 12, 2012

pic pre-wedding aq ke ni?

Assalamualaikum....

hye my readers..





 









hehehe..

lompat si katak lompat..lompat la tinggi2..*tetibe teringat lagu nie..motippp sgt kan!

Saturday, August 11, 2012

Testimoni yg sudah berjaya dgn SDII !

assalamualaikum....

hye my readers...



Alhamdulillah ramai yg berpuas hati dgn alpha lipid slim diet II ni....dan ramai yg mengemukakan bukti dgn meletakkan gambar sebelum dan selepas mereka berdiet dgn SDII ni..jom kite saksi kan untuk membakar semangat anda semua..."Org lain BOLEH kenapa  kita tak BOLEH" !!





















Testimoni dari WanNasyatul Hasni :
"Assalammualaikum...ni pics terbaru saya utk menjadi pembakar semangat kawan2 semua ...berat badan saya mmg jenis lmbat turun...tetapi kesabaran mmg penting bg sesiapa sj yg berdiet dgn sd2 or alsd2...saya ambil masa sehingga 2 1/2 bulan utk turun sebanyak 10 kg (stress la jgk sbb lmbat..hihi..) ..bg kawan2 yg lmbat turun mcm saya ni..pliz do not give up k...keazaman n kesabaran kna kuat.."






semua dah berjaya..anda bila lagi ??? jommm lerr...

berminat untuk mengetahui keterangan seterusnya pm/inbox di my fb ok ! x pun just comment je di entry ni..



xoxo ! tq for reading this entry !